Hoe moet je shapewear wassen?

Shapewear kan heel lang meegaan. Het helpt daarbij natuurlijk als je het met zorg behandelt, net als je normale kleding. Draag je shapewear alleen in de juiste maat en was het op de juiste manier. Daarvoor geven we je graag wat tips, zodat je nog meer en langer plezier hebt van je Nomi Shapewear.

nomi-shapewear-wassen

1. Draag je shapewear niet meerdere dagen achter elkaar

Jouw shapewear is gemaakt van hoge kwaliteit garen, maar het moet na een dag dragen wel weer in model komen. Dat doet het vanzelf, als jij je shapewear broekje of jurk uithangt. Als je jouw corrigerende kledingstuk wel meerdere dagen achter elkaar draagt, heb je kans dat het na verloop van tijd uit model is. En dat is zonde! Je kunt dus het beste twee stuks of meer aanschaffen als je je shapewear dagen achter elkaar wilt dragen.

2. Was je shapewear op tijd

Misschien lijkt het je een goed idee om je shapewear niet zo vaak te wassen om verslijten tegen te gaan. Toch raden we aan dit zeker wél te doen, ook na één keertje dragen. Shapewear zit heel strak en komt dus continu in contact met je lichaam. Bovendien kan het best warm zijn met zo’n extra laag kleding aan, dus wassen is een goed idee.

3. Was je shapewear zoals het moet

Stel je wasmachine in op een wolwas- of zijdeprogramma en doe je shapewear in een Nomiwaszakje. Hiermee bescherm je je corrigerende kleding. Doe je shapewear nooit in de droger, want dat kan de elasticiteit van de kleding enorm aantasten. Laat je shapewear gewoon lekker drogen aan de waslijn. Gebruik een mild wasmiddel en wring je shapewear nooit uit. Ook dat kan de vezels in het kledingstuk zo beschadigen dat het niet meer doet wat het moet doen.

Nomi Shapewear voelt heel stevig aan, maar dat betekent niet dat je er alles mee kunt doen. Juist om je shapewear goed te laten werken, moet je onderjurkje, broekje of hemd zo goed mogelijk in model blijven. Als je bovenstaande tips volgt, weet je zeker dat je jaren doet met jouw shapewear.

BEKIJK ONZE PRODUCTEN