Tips tegen schurende bovenbenen

De 2 Tips die echt helpen tegen schurende bovenbenen.

Heb jij ook last van schurende bovenbenen in de zomer? Dat kan echt pijnlijk zijn. We geven je in deze blog 2 tips waarmee je dit kunt voorkomen, want jij wil ook in de zomer op pad in leuke rokjes en jurkjes.

Schurende bovenbenen komen vooral voor in de zomer. Enerzijds is dat omdat de zomer het moment is dat we blote benen onder jurkjes en rokjes dragen en die blote benen dan dus tegen elkaar kunnen schuren. Dat kan niet als je een panty of een broek draagt in de winter. Maar ook de warmte in de zomer speelt hierbij een rol. Door de warmte houden we meer vocht vast en zetten zweetklieren wat meer op waardoor de bovenbenen sneller tegen elkaar plakken.

Denk niet dat schurende bovenbenen alleen bij grote maten voorkomen, het heeft alles te maken met de vorm van je lichaam. Het kan dus ook voorkomen bij maat 36 of 38.

Tip 1 Draag een cooling broekje met shaping effect

Er zijn 2 varianten die je hierin kunt kiezen.

De eerste is de Cooling Shaping Short. Een broekje wat in de kleuren nude of zwart te verkrijgen is, en ook nog je billen en buik een beetje shaped. Dit broekje heeft een speciaal soort garen (Nilit garen) waardoor het niet warm aanvoelt en wel helpt tegen het schuren van de bovenbenen. Een heerlijk broekje dus voor de warme zomermaanden. Een mooi broekje met pijpjes voor onder je jurk, die in 3 verschillende kleuren verkrijgbaar is, en nu zelfs in een broekje met een kanten randje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De tweede is de Sleek Smoothing Short. Een echte aanrader. Dit broekje is een iets gladdere variant en naast dat het helpt tegen schuren geeft het de vorm van de bovenbenen, billen en buik ook veel stevigheid. Ook onder een broek van travel kwaliteit of een lekkere dunne fladderbroek in de zomer zie je er strakker uit in dit broekje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tip 2 Smeren smeren smeren

Als je geen broekje met pijpjes wil dragen, zorg dan dat je je bovenbenen goed insmeert met een dikkere vettere crème. Hierdoor glijden je benen meer langs elkaar en wordt het schuren voorkomen. Zorg dat je de tube in je tas hebt, zodat je halverwege de dag je benen nog even kunt insmeren.

10% KORTING?
Schrijf je nu in en ontvang een 10% kortingscode!
    INSCHRIJVEN
    Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden